top of page
TRUFFLES.jpg

ITALIENSK MAT & TRYFFEL

Det säger sig självt att alla kockar vill arbeta med bara de bästa fina ingredienserna, men det är ofta inte alltid möjligt.

De flesta fina ingredienser från många kockar är resultatet av ett telefonsamtal till en leverantör, som har mer försäljningsbakgrund, snarare än som kock i köket. Därför fokuseras diskussionen ofta på pris och kvantitet, i motsats till kvalitet, konsistens och värde. Nicola Grendele har använt en etablerad karriär som kock i över tio år på fina restauranger i Italien, England och Sverige och har förstått vikten av fina ingredienser, speciellt hur det påverkar matupplevelsen.  

Att skicka tallrikar till en matsal som inte bara är gastronomiskt kreativ utan också lämnar ett bestående intryck på gästernas smak.

Nicola tror att detta är den yttersta tillfredsställelsen för en kock, "Det är därför kockarna älskar det de gör." När han gick vidare till nästa kapitel i sin matkarriär kände Nicola behovet av att ta bort sitt förkläde, men var fortfarande kopplad till den miljö som hade blivit hans andra hem  köket. Han såg en möjlighet att omdefiniera hur kockar och individer som värdesätter de bästaingredienserna köper sina produkter, och så började den italiensk mat & tryffelberättelsen i slutet av 2018.

Italienska efter födseln och med starka kontakter till sitt hemland köper Nicola och hans team alla sina ingredienser från de bästa regionerna i Italien, baserat på personlig kontakt med sina leverantörer som har visat sig konsekvent med att uppfylla de höga kraven på italiensk mat & tryffel kunder.

Italiensk mat & tryffel tillhandahåller en personlig skräddarsydd  service med högkvalitativa tryffel och caviar för kök och individer i hela Sverige som bara värdesätter de bästa ingredienserna.  

Affärsetik och affärsmodell är centrerade om dessa nyckelvärden: kvalitet, konsekvens och värde.

Caviar packagin

CAVIAR

Ordet Caviar hänvisar endast till störägg som utsätts för en saltningsprocess, alla ägg som härrör från andra fiskarter (lax, öring, klumpfisk etc.) klassificeras som "Caviarersättningar". Historiskt sett har den bästa Caviaren hämtats från Kaspiska havet mellan Ryssland och Iran.

Detta område var känt för att ha den största populationen av vild stör som används för att göra Caviar,  på grund av okontrollerat fiske i slutet av 90-talet placerades alla arter av stör på CITES ( konventionen om internationell handel med hotade arter) eftersom de riskerade utrotning. Sedan dess har hela den legala marknaden för Caviar världen över hämtats från odlad stör.

Hela Caviaren har en annan mognadstid, som kan variera från 8 till 20+ år.

AW4I2110.jpg

TRYFFEL 

I världen av gourmetmat finns det en skatt som är bokstavligt och figurativt värd sin vikt i guld, tryffel, särskilt den mycket eftertraktade vita sorten som är toppen av en gourmetupplevelse. De kan vara mycket dyra och användas i det högsta köket, men de skördas i en gammal tradition som har lite att göra med gourmet-sofistikering. Tryffel tros en gång växa på platser där blixtnedslag, men det finns en mycket mer vetenskaplig förklaring till deras existens.

Alla typer av tryffel är relaterade till svampar och är kända som hypogena svampar. Liksom svampar har tryffel ett system med rotliknande strukturer, men till skillnad från svamp dyker tryffel aldrig upp från ytan. I stället bildas tryffel under jord nära ett träds rotsystem och liknar hur porcini-svampar matar sig på näringsämnena i närliggande träd.

Tryffel är "frukten" av en annan svamp / trädförhållande.  Svampen som producerar tryffel kan bara överleva under vissa markförhållanden som de som skapas frän ek, pil och lind.

När den är fäst vid en rot kommer svampen att producera en tryffel per år med varje trädtyp som ger tryffeln en distinkt arom och smak. Anledningen till det låga utbudet är att en tryffel aldrig dyker upp över marken, så att hitta en kan vara lite av en skattjakt. Men att bara hitta en tryffel räcker inte, det måste extraheras vid toppmognad, annars är den i huvudsak värdelöst. Till skillnad från andra grödor som fortsätter att mogna efter plockning, har en omogen tryffel ingen lukt och ingen smak och kommer aldrig att få det efter att ha tagits bort från marken. Oavsett vilken typ av tryffel du väljer kan du vara säker på att förvänta dig en unik smak som är obeskrivligt fantastisk och oförglömlig.

Oavsett om den äts färskt över pasta eller infunderas i en olja, kan tryffelns jordiska godhet inte matchas.

bottom of page